Juul

is er voor alle kinderen en tieners.

Voor iedereen die vooruit wil met zijn/ haar/ de ontwikkeling.

Iedereen die op welke manier ook (even) uit balans is.

 

Coach

Leesjuf, voor iedereen die een grote inhaalslag wil maken in de Nederlandse taal. Technisch lezen, begrijpend lezen, spraak en totaal taalbegrip.

Brein & Lijf is een coaching methode voor iedereen die één of meer van de superpowers heeft, zoals dyslexie, ADD, ADHD, autisme, maar er nog niet goed mee om kan gaan. Bij deze methode gaat het om maatwerk. Samen maken wij aan de hand van jouw wensen een programma.

Integratieve begeleiding voor kinderen tot jong volwassenen met onbegrepen gedrag of klachten. Ook dit is maatwerk. Hierbij maken wij gebruik van de vele mogelijkheden die bij het scala rond de ontwikkeling van de jonge mens horen. Hierbij maak ik tijdens een doortastend kennismakingsgesprek ook gebruik van reflexintegratie en het lezen en begrijpen van (kinder-)tekeningen.

Kernvisie methode is een programma dat is ontwikkeld door Wim Bouman. Het didactische deel hiervan is ideaal om aan te bieden aan leerlingen die meer aanspraak maken op het werkgeheugen van hun rechter hersenhelft. Deze kinderen hebben moeite met de aangeboden lesstof doordat zij niet automatiseren zoals school het aanbied, en ontwikkelen hierdoor een lichte maar stugge achterstand. Na acht coachingsessies volgens de Kernvisie methode gaan ook deze leerlingen volledig meedraaien op school. Het sociaal-emotionele deel van de Kernvisie methode is een heel mooi programma voor kinderen die meer moeite met zichzelf of met de omgeving hebben. Minder plezierig ontwikkelen door oa (faal-)angst, zelfbeeld, zelfvertrouwen, hooggevoelig zijn, ongewenst gedrag etc. Net als bij al mijn sessies betreft het hier ook individuele consulten voor het kind met de aanwezigheid van één ouder.

 

Schoolbegeleiding

Werkgroep Vierkant is opgericht om scholen te begeleiden. Realiseren van balans en overzicht in de klas waardoor de werkdruk in de klas voor leerkrachten verlicht wordt en ieder kind zich gezien en begrepen voelt. Hierdoor zal ongewenst gedrag verminderen, zullen succesmomenten vaker voorkomen en schoolresultaten verbeteren.

Balans en Overzicht in de klas is het systeem dat werkgroep Vierkant aanbiedt op basisscholen. Een programma zo ontwikkeld dat het aansluit bij ons schoolsysteem en manier van leven zonder dat de school materialen hoeft aan te schaffen.

 

Bent u nieuwsgierig maar weet u niet of ik de juiste ondersteuning kan bieden?

Bel of mail voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

Wat ooit begonnen is als praktijk voor het ontwikkelen en stimuleren van lezen in het Nederlands, brengt nu een totaalpakket voor de persoonlijke ontwikkeling.

Vandaar dat het ook kan zijn dat u via de psycholoog van u of van uw kind bij mij terecht komt.

Zo leuk dat het makkelijk wordt, zo makkelijk dat het leuk wordt.