Brein & Lijf

therapie Kinderbrein & Bewegen

Wist je dat onbegrijpelijk of ongewenst gedrag, (motorische) ontwikkelingsachterstand(en), pijnklachten, leerproblemen en angst op de loer liggen wanneer het kinderlijf en -brein elkaar niet begrijpen?

Lekker in je vel zitten lukt als je weet (en voelt) dat je lijf een voor- en achterkant heeft, een boven en een beneden en een links en een rechts. Dan kun je je aandacht richten, je veilig voelen, je verbinden met jezelf en de wereld om je heen en tot handelen komen.

Het gaat erom hoe bewegingsontwikkeling gerelateerd is aan bepaalde hersengebieden en het onbegrepen of ongewenst gedrag, ontwikkelingsachterstand(en) en onbegrepen fysieke klachten. Deze kunnen wij samen positief beïnvloeden door nieuwe of andere bewegingspatronen aan te leren. Deze manier van werken kan ook gebruikt worden om het kind te ondersteunen in zijn fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling. Onder ander door middel van oefeningen, spelvormen, massages en coaching-technieken. Het is een actieve therapie.

Het is o.a. gebaseerd op Carla’s boek ‘de Ik-fabriek’ en op ideeën uit de reflexintegratie volgens INPP, Masgutova, Movement based learning en fysio-manueeltherapie. De aangeboden interventies komen zowel uit de reguliere- als de complementaire geneeswijzen.

Voor wie?

· Voor iedereen die uit balans is.

· Kinderen die ongecontroleerde bewegingen hebben.

· Bij niet begrepen worden, niet begrepen gedrag.

· Kinderen / tieners die zichzelf niet begrijpen.

· Last van niet begrepen fysieke klachten hebben.

· Kinderen die angsten hebben, onzeker zijn.

· Hooggevoeligheid

· ADHD, ADD