Vierkant

 

Drs. Sharon Taphoorn- Sprock en Julia Kloppenburg - de Vries zijn de ronde dames van Vierkant. ;) 

Wij hebben elkaar enkele jaren geleden leren kennen bij één van onze gezamlijke opleidingen. In onze passie voor het welzijn van kinderen  hebben wij elkaar echt gevonden.

Beide hebben wij een eigen praktijk om kinderen te coachen op welk gebied dan ook.

Maar wij voelen een tekortkoming waar wij niet machteloos mee om willen gaan.

'Hoe help je zoveel mogelijk leerlingen?'

Via scholen natuurlijk! 

We gaan leerkrachten en zo de leerlingen aan de hand van ons systeeem helpen. Een methode dat speciaal is ontworpen voor onze eilanden en stoelt op kennis die wij de afgelopen 20 jaar hebben opgedaan.

 

Andere vernieuwende methodes zijn niet ontwikkeld of gericht op Curacao. Deze komen vaak met dure materialen die aangeschaft moeten worden en vaak maar kort gebruikt worden.

We zitten niet in Europa, wij hebben hier extra zaken waar we rekening mee moeten houden. Welke zaken dat precies zijn, zijn wij naast het algemene vermoeden eens gaan onderzoeken.

Een temperatuur die veel van het lichaam vraagt om concentratie vast te houden, minder schooluren per dag, meer vakken, voor alle vakken veel huiswerk, full time werkende ouders, leerlingen zijn 's middags vaak niet thuis, meeste moeders komen na 18.00uur thuis van werk, leerlingen zijn (zowel thuis als op school) gezaggevoelig,  concervatief opgevoede leerlingen kijken volwassenen niet recht aan omdat dat onbeleefd zou zijn.

 

Onderken je deze gegevens niet, dan is iedere vorm van hulp vanuit een andere wereld/cultuur gedoemd te mislukken.

 

Wij hebben gewerkt, geleerd, nog meer gewerkt, nog meer geleerd, weer onderzocht, weer een enquête opgesteld en nog harder gewerkt. 

Wij waren overtuigd dat wij het ideale systeem hadden ontwikkeld voor Curacao.

Sharon had goede contacten op Berg Carmel College. Eén van de grotere scholen met de gebruikelijke problemen; veel leerlingen die niet mee kunnen komen, leerkrachten die hun passie voor het vak niet kunnen uitoefenen waardoor de directie het heel druk had met van alles.  

Wij kunnen helpen!

BCC durfde het aan om onze pilot-school te zijn. Een school met 16 klassen en per klas gemiddeld 27 leerlingen.

Een jaar lang de leerkrachten begeleiden en onszelf bijsturen waar nodig. 

Hoe gaaf is het wanneer de directie eind oktober al aangeeft dat de sfeer onder en bij haar leerkrachten verbeterd is, de klassen rustiger zijn en de enkele leerling die niet mee kan komen ook gericht geholpen kan worden. Wij zijn doorgegaan met ondersteuning op een regelmatige basis tot de laatste toetsweek. Eind van het schooljaar helpen wij met de overdracht om de continuïteit het volgend schooljaar te stimuleren.   

 

Eén school heeft ons de kans gegeven om aan te tonen dat alle kinderen op Curacao gezien kunnen worden en zij beter mee kunnen komen.

Dankzij BCC ligt ons pakket nu bij DOS en Bureau Nascholing en kunnen alle scholen het pakket aanvragen.