“Balans en Overzicht”   in de klas

Een studiedag

voor onderwijzend personeel van de basisschool / funderend onderwijs. Een interactieve, gezellige en leerzame dag om jezelf en de leerlingen weer in balans te krijgen en overzicht in de klas te realiseren.

Met de opgedane kennis kan de volgende dag, door de leerkracht zelf, toegepast worden in de klas.

Stuur een mailtje voor meer informatie over deze studiedag.

 

Er is een uitgebreid traject voor klassen / scholen.

Door deze continuïteit is succes gegarandeerd.

Een succes dat wij, Sharon en ik, hebben mogen realiseren bij één van de grotere scholen op Curaçao; het Berg Carmel College.

Dit pakket kunt u direct aanvragen en betalen bij ons of uw vraagt het aan bij Bureau Nascholing via uw schooldirectie.

 

· Dé Interactieve workshop van Vierkant.

Een workshop waarin onderwijzend- en niet-onderwijzend personeel kennis maakt met de verschillende denk- en ontwikkelingssystemen. Deze hebben een grote invloed op de manier waarop kinderen stof tot zich nemen, maar ook hoe ze omgaan met hun omgeving. Veel kinderen kunnen daarom niet of moeilijk mee komen op school en zijn sociaal–emotioneel uit balans. De deelnemers zullen zelf de systemen en de mogelijkheden hiervan ervaren. Zij krijgen voorbeelden en handvatten om hun kinderen of leerlingen beter te begeleiden.

Dé training op didactisch gebied van Vierkant.

Intensieve training waarin u als leerkracht kennis en handvatten krijgt om balans en overzicht te ontwikkelen voor en bij het kind. U krijgt niet enkel kennis en een studiemap van ons maar u mag ook uw case inbrengen.

 

- Dé B&O van Vierkant in de klas en op de hele school.

Wanneer leerkrachten* van uw school Dé training didactiek van Vierkant hebben gevolgd, dan kan het systeem onder begeleiding van de dames van Vierkant doorgevoerd worden op uw school. Bij toepassen op school komen er nog 2 uurtjes les/informatie bij om het traject succesvol voor de hele school te kunnen uitvoeren. Hierbij ontvangt de leerkracht de werkmap voor het gehele schooljaar.

*Voor een school met maximaal 8 groepen dienen minimaal 2 leerkrachten Dé training volbracht te hebben. Bij een school met 9 of meer groepen moeten dit minimaal 3 leerkrachten zijn en vanaf 24 groepen minimaal 4 leerkrachten.

De tijd die de leerkracht investeert in dit systeem gedurende een schooljaar is maximaal 24 uur. De verdeling hiervoor ziet er per leerkracht als volgt uit. 2 uur Training Plus (dit kan aansluitend op Dé training didactisch van Vierkant).

4 uur  0.5 uur per groep voor observatie, analyse en implementatie in de eerste schoolweek. Intensief werk waarbij de leerkracht                 ondersteuning krijgt van de dames van Vierkant.

10 uur in de eerste 10 weken. Eén uur per week voor begeleiding en ondersteuning door Vierkant.

2 uur in november voor evalueren en bespreken werkmap. Voortgang plannen voor het laatste half jaar.

6 uur in de laatste 6 maanden. Eén uur per maand t.b.v. continuïteit en overdracht naar volgend schooljaar.

 

 

Gedurende het schooljaar zullen de dames van Vierkant nauw betrokken zijn en zorgdragen voor een uitstekende begeleiding en coaching van de B&O-leerkrachten.

 

Vierkant

Sharon Taphoorn – Sprock

Julia Kloppenburg – De Vries